Vendégváró őzgerinc formában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt sonka
- 0,5 piros kaliforniai paprika
- 45 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2,5 dl víz
- 1 leveskocka
- 25 g zselatin
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg majonéz
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára főzzük. A sonkát és a paprikát 0,5 cm-es kockákra vágjuk. 2,5 dl vízben felforraljuk a leveskockát, majd a zselatint hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Szoba hőmérsékletűre lehűtjük.
A tejfölt a majonézzel, sóval, borssal elkeverjük és a zselatinos masszához kavarjuk. Hozzáadjuk a felkockázott alapanyagokat is és összekeverjük. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a keverékünket. Hűtőben egy éjszakán át hűtjük, közben az ízek is összeérnek.
Másnap szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Készíthetjük magyarosan is. Ebben az esetben 1 kis fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, olajon megdinszteljük és pirospaprikával ízesítjük. A zselatinos masszához adva pikáns lesz tőle az ételünk. A képeken mindkettőt láthatjátok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »