Vendégváró őzgerinc formában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt sonka
- 0,5 piros kaliforniai paprika
- 45 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2,5 dl víz
- 1 leveskocka
- 25 g zselatin
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg majonéz
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára főzzük. A sonkát és a paprikát 0,5 cm-es kockákra vágjuk. 2,5 dl vízben felforraljuk a leveskockát, majd a zselatint hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Szoba hőmérsékletűre lehűtjük.
A tejfölt a majonézzel, sóval, borssal elkeverjük és a zselatinos masszához kavarjuk. Hozzáadjuk a felkockázott alapanyagokat is és összekeverjük. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a keverékünket. Hűtőben egy éjszakán át hűtjük, közben az ízek is összeérnek.
Másnap szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Készíthetjük magyarosan is. Ebben az esetben 1 kis fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, olajon megdinszteljük és pirospaprikával ízesítjük. A zselatinos masszához adva pikáns lesz tőle az ételünk. A képeken mindkettőt láthatjátok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

