Vendégváró recept

Hozzávalók:
- 1 nagy tejföl
- 5db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (főtt)
- 5db uborka (savanyúság)
- 2db lila hagyma
- 15dkg Zala felvágott
- 1cs.étkezési zselatin
- 1db erőleves kocka
- 2e.kanál majonéz, kicsi mustár só
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a tejfölt, majonézt, mustárt.
A főtt tojást, az uborkát, a hagymát és a felvágottat kockára vágjuk.
És bele rakjuk a tálba. Összekavarjuk az egészet.
1dl vízbe megfőzzük az erőleves kockát.(ha nincs kockánk, akkor 1dl víz, só delikát)
és elkeverjük benne a zselatint, ezt is bele öntjük a tálba.
Alufóliával bélelt őzgerincformába öntjük az egész masszát és dermedésig a hűtőbe tesszük.
Majd tálcára borítjuk.
Köretnek, kenyérre kenve, vagy csak simán is fogyasztható. FINCSI!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »