Töltött tojás bacon ágyon és tormás padlizsánkrémes sonkatekercs recept

Hozzávalók egy két személyes vacsorához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 bacon szelet
- 5 sonkaszelet
- 5 sajt szelet
- 1 padlizsán
- 1 májkrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk torma
- só
- bors
- saláta, vagy bármilyen ehető zöld
Elkészítése:
Keresünk egy kisebb, sütőbe is helyezhető tálkát, vagy jénai tálat, amit bevonunk kívülről alufóliával. Az alufóliát betekerjük bacon szeletekkel, és előmelegített sütőben 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük, és a formán hagyjuk kihűlni. Így kap kosár alakot a sült baconünk.
Bedobjuk a mikróba, egy tányéron a villával megszurkált padlizsánunk, és kb. 7-8 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk meghűlni.
A tojást oda készíthetjük főni, ha kész, akkor lehűtjük, megpucoljuk.
Levágjuk a keskenyebbik tetejét és kikanalazzuk a sárgáját. A lényeg, hogy egy tányéron megálljanak az üres tojások, ha szükséges, akkor az alsó, szélesebb végéből és vágjunk le egy kis darabot, hogy ne boruljon el. A sárgáját összetörjük, elkeverjük egy kanál tejföllel, a mustárral és a májkrémmel. A krémet sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük, habzsák segítségével a tojásokba.
A padlizsánt megszabadítjuk a lila héjától, és a húsát belepakoljuk 2 fokhagyma, 1 tk torma, 1ek tejföl kíséretében az aprítógépbe, és pépesítjük.
A sonkaszeletekre helyezzük a szelet sajtot, majd a padlizsános pépből egy-egy evőkanállal. Ezt óvatosan feltekerjük, és félre rakjuk.
Mivel szemet gyönyörködtető hidegtálat szeretnénk, ezért elővehetünk egy nagyobb tányért, amire ízlésesen elhelyezzük tekercseket, a bacon kosárkát, amit kitömünk salátával, és beleültetjük a töltött tojásokat. Lehet díszíteni apróra vágott lilahagymával, paradicsom karikákkal. Mellé ehetünk puha, friss fehér kenyeret, de akár pirítóst is.
Tipp:
Tipp: Húsvétra kitűnő locsolóváró. Kár hogy előtte még jön egy hideg tél… Mindenesetre mentsd el a könyvjelzők közzé, jól jön még ez az ötlet:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »