Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tojás bacon ágyon és tormás padlizsánkrémes sonkatekercs recept

Töltött tojás bacon ágyon és tormás padlizsánkrémes sonkatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy két személyes vacsorához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 bacon szelet
    • 5 sonkaszelet
    • 5 sajt szelet
    • 1 padlizsán
    • 1 májkrém
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek tejföl
    • 1 tk mustár
    • 1 tk torma
    • bors
    • saláta, vagy bármilyen ehető zöld

    Elkészítése:

    Keresünk egy kisebb, sütőbe is helyezhető tálkát, vagy jénai tálat, amit bevonunk kívülről alufóliával. Az alufóliát betekerjük bacon szeletekkel, és előmelegített sütőben 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük, és a formán hagyjuk kihűlni. Így kap kosár alakot a sült baconünk.

    Bedobjuk a mikróba, egy tányéron a villával megszurkált padlizsánunk, és kb. 7-8 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk meghűlni.
    A tojást oda készíthetjük főni, ha kész, akkor lehűtjük, megpucoljuk.

    Levágjuk a keskenyebbik tetejét és kikanalazzuk a sárgáját. A lényeg, hogy egy tányéron megálljanak az üres tojások, ha szükséges, akkor az alsó, szélesebb végéből és vágjunk le egy kis darabot, hogy ne boruljon el. A sárgáját összetörjük, elkeverjük egy kanál tejföllel, a mustárral és a májkrémmel. A krémet sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük, habzsák segítségével a tojásokba.

    A padlizsánt megszabadítjuk a lila héjától, és a húsát belepakoljuk 2 fokhagyma, 1 tk torma, 1ek tejföl kíséretében az aprítógépbe, és pépesítjük.
    A sonkaszeletekre helyezzük a szelet sajtot, majd a padlizsános pépből egy-egy evőkanállal. Ezt óvatosan feltekerjük, és félre rakjuk.
    Mivel szemet gyönyörködtető hidegtálat szeretnénk, ezért elővehetünk egy nagyobb tányért, amire ízlésesen elhelyezzük tekercseket, a bacon kosárkát, amit kitömünk salátával, és beleültetjük a töltött tojásokat. Lehet díszíteni apróra vágott lilahagymával, paradicsom karikákkal. Mellé ehetünk puha, friss fehér kenyeret, de akár pirítóst is.

    Tipp:

    Tipp: Húsvétra kitűnő locsolóváró. Kár hogy előtte még jön egy hideg tél… Mindenesetre mentsd el a könyvjelzők közzé, jól jön még ez az ötlet:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá