Töltött gomba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 gomba
- 2 szelet sonka
- 2-3 kisebb (koktél) paradicsom
- 1-2 újhagyma
- 2 szelet füstölt sajt+ a tetejére tetszőleges mennyiségű reszelt sajt
- 1 doboz tejföl
- ízlés szerint zöldfűszer
- só
- bors
- 1-2 kiskanál (olíva)olaj
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a gombát, helyezzük jénai edénybe. A sonkát, az újhagymát, a paradicsomot és a füstölt sajtot aprítsuk pici darabokra, majd mindezeket keverjük össze a doboz tejföllel.
Az így kapott masszát zöldfűszerrel, sóval, borssal ízesítsük. A masszát beletöltjük a gombafejekbe, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk.
A gombák alá 1-2 kiskanál olívaolajat és egy kevés vizet öntünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sztori:
Legnagyobb álmom vált valóra nemrégiben, hiszen oly régóta vágytam egy saját lakásra, mégpedig nem is akármilyenre. Sikerült, beköltöztem :) Az első lakásban töltött estén kimerültem ültem le a padlóra, éhes voltam és fáradt. Eszembe jutott az aznap vásárolt gomba, így feltúrtam a dobozokat némi konyhai felszerelésért és megcsináltam az első igazi vacsorámat immáron a saját kuckómban. Mondanom sem kell, hogy a siker nem maradt el, azóta is gyakran elkészítem nemcsak az íze , hanem a nosztalgia miatt is.