Tojással töltött paradicsom recept

Hozzávalók:
- 8 szép paradicsom
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sonka
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A paradicsomok zöld részét kivágjuk, magját egy kávéskanál segítségével kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.
Minden paradicsomba töltünk belőle egy keveset és egy egész tojást ütünk rá. A tetejére mogyoró nagyságú vajdarabot teszünk, és egy kis reszelt sajtot.
Kivajazott tűzálló edényben/tepsiben addig sütjük, míg a tojásfehérje megkeményedik. Sütés közben egy kis tejföllel megöntözzük a paradicsomokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »