Tojással töltött paradicsom recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szép paradicsom
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sonka
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A paradicsomok zöld részét kivágjuk, magját egy kávéskanál segítségével kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.
Minden paradicsomba töltünk belőle egy keveset és egy egész tojást ütünk rá. A tetejére mogyoró nagyságú vajdarabot teszünk, és egy kis reszelt sajtot.
Kivajazott tűzálló edényben/tepsiben addig sütjük, míg a tojásfehérje megkeményedik. Sütés közben egy kis tejföllel megöntözzük a paradicsomokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.