Tojással töltött paradicsom recept

Hozzávalók:
- 8 szép paradicsom
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sonka
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A paradicsomok zöld részét kivágjuk, magját egy kávéskanál segítségével kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.
Minden paradicsomba töltünk belőle egy keveset és egy egész tojást ütünk rá. A tetejére mogyoró nagyságú vajdarabot teszünk, és egy kis reszelt sajtot.
Kivajazott tűzálló edényben/tepsiben addig sütjük, míg a tojásfehérje megkeményedik. Sütés közben egy kis tejföllel megöntözzük a paradicsomokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »