Tojásrántotta leveles tésztában recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt fehér bors
- 0,5 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztából egy 8 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.
A nagy tésztakorongok szélét kenjük le előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztát. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát, és kenjük le a tojással. (A maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!)
Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (Sütés közben nőni fog a tészta, így bőven hagyjunk közöttük helyet.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. (Én légkeverésen, 160 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan öntsük rá a felvert tojást. Ezután süssük ízlés szerinti keményre a tojásrántottát. (Én jó keményre sütöttem, de ez ízlés dolga)
A kihűlt leveles tésztákat ezután töltsük meg a tojásrántottával, majd rögtön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

