Tepsis zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1-2 paradicsom
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 csomag szeletelt baconszalonna
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk, de nem vagdossuk össze, csak a végeit levágjuk. Forrásban lévő vízben pár percig főzzük.
Egy tepsit kivajazunk, majd fogunk 3-4 zöldbabot és betekerjük 1 szelet baconszalonnába és a tepsibe fektetjük. Ha megtelt a tepsi, a tetejére paradicsomot karikázunk és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt ropogósra sütjük. Főételként könnyű vacsorának is kiváló vagy húsok mellé köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »