Szezámmagos rántott cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg cukkini
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 marék liszt
- 5 ek zsemlemorzsa
- 2 kk szezámmag
- 3 dl étolaj
Elkészítése:
A cukkiniket meghámozzuk, felszeljük ujjnyi vastag szeletekre. Ha már kicsit öregebb, a magjai kemények, pogácsaszaggatóval a közepüket kinyomjuk. Besózzuk, majd rövid állás után lecsöpögtetjük. Miután a nedvességet leitattuk, panírozzuk. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk.
Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor tehetünk mellé kapros, tejfölös, pesto, vagy csípős szalsza szószt is.
Önmagában, pirítós, vagy puha kenyérrel fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

