Szalonnás-újhagymás omlett recept

Hozzávalók:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 2 szál újhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított újhagymát a zöld szárával vékonyra karikázzuk, a tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a hagymát, majd a szalonnát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Tartalmas, finom reggeli. Ezzel csak jól indulhat a nap.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »