Szalonnás-újhagymás omlett recept
Hozzávalók:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 2 szál újhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított újhagymát a zöld szárával vékonyra karikázzuk, a tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a hagymát, majd a szalonnát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Tartalmas, finom reggeli. Ezzel csak jól indulhat a nap.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


