Sós krokodil recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 100 g tejföl
- 250 ml langyos tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- 1/2 kocka élesztő
Elkészítése:
Töltelék:
A felvert tojásba ízlés szerint parizert, kukoricát, reszelt sajtot, hagymát, összekockázott sonkát, zöldségeket teszünk, majd egy tálban összedolgozzuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a duplájára kelesztjük. Egy tyúktojásnyit félreteszünk. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Az összekevert tölteléket hosszában a tészta közepére helyezzük.
A tésztát hosszába a töltelékig mindkét oldalon ferdén 3 centinként derelyevágóval vagy cikk-cakk ollóval bevagdossuk.
Fonást imitálva a tésztaágakat ráhajtogatjuk a töltelékre. A megmaradt tésztából elkészítjük a szemet, szájat és a lábakat. A szem közepébe tehetünk mazsolát, kukoricát. A cikk-cakk ollóval becsipkedjük a kroki egész testét és a fogakat.
Tojással lekenjük és 180-190 fokon készre sütjük.
Amennyiben nincs kedvünk formázni,egyszerűen csak feltekerjük, s így sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »