Sonkahabos tekercs recept

Hozzávalók:
- 20 dkg leveles tészta
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db főtt ttojás
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sonka
- 20 dkg majonéz
- 2 ek puha vaj
- só,őrölt bors
Elkészítése:
Lisztezett deszkán a leveles tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és 10 cm hosszú 1.5 cm széles csíkokat vágunk belőle.
Habroló formákat körbe tekerjük egy-egy csíkkal majd tepsibe tesszük és felvert tojással mindegyiket megkenjük 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Még melegen leszedjük a formáról és hagyjuk kihűlni a tésztaroládokat.
Főtt tojást ,hagymát és a sonkát felaprítjuk,pépesre turmixoljuk.Hozzáadjuk a majonézt és a vajat majd sózzuk borsozzuk. Jól összekeverjük majd nyomózsák segítségével megtöltjük vele a tekercseket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »