Sajtos tojáspástétom recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 db medvesajt (háromszög alakú)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd egy tálba rakjuk, és krumpli törő segítségével összezúzzuk. Hozzáadjuk a sajtokat, és villával jól összekeverjük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, mustárral, a majonézzel kicsit krémesítjük.
Friss kenyérre, vagy péksüteményre kenve zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Időről időre készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Nem gyakran, hogy ne unjuk meg. Most egy pár sajtot is tettem bele. Kiflikarikákra kenve paradicsommal, uborkával remek reggeli, vagy uzsonna.
Ez nem túl nagy adag, de két felnőttnek és két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő.
A sajtos tojáspástétom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

