Sajtos tojáspástétom recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db medvesajt (háromszög alakú)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd egy tálba rakjuk, és krumpli törő segítségével összezúzzuk. Hozzáadjuk a sajtokat, és villával jól összekeverjük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, mustárral, a majonézzel kicsit krémesítjük.
Friss kenyérre, vagy péksüteményre kenve zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Időről időre készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Nem gyakran, hogy ne unjuk meg. Most egy pár sajtot is tettem bele. Kiflikarikákra kenve paradicsommal, uborkával remek reggeli, vagy uzsonna.
Ez nem túl nagy adag, de két felnőttnek és két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő.
A sajtos tojáspástétom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »