Sajtos tojáspástétom recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 db medvesajt (háromszög alakú)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd egy tálba rakjuk, és krumpli törő segítségével összezúzzuk. Hozzáadjuk a sajtokat, és villával jól összekeverjük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, mustárral, a majonézzel kicsit krémesítjük.
Friss kenyérre, vagy péksüteményre kenve zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Időről időre készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Nem gyakran, hogy ne unjuk meg. Most egy pár sajtot is tettem bele. Kiflikarikákra kenve paradicsommal, uborkával remek reggeli, vagy uzsonna.
Ez nem túl nagy adag, de két felnőttnek és két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő.
A sajtos tojáspástétom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

