Sajtos tojáspástétom recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db medvesajt (háromszög alakú)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd egy tálba rakjuk, és krumpli törő segítségével összezúzzuk. Hozzáadjuk a sajtokat, és villával jól összekeverjük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, mustárral, a majonézzel kicsit krémesítjük.
Friss kenyérre, vagy péksüteményre kenve zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Időről időre készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Nem gyakran, hogy ne unjuk meg. Most egy pár sajtot is tettem bele. Kiflikarikákra kenve paradicsommal, uborkával remek reggeli, vagy uzsonna.
Ez nem túl nagy adag, de két felnőttnek és két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő.
A sajtos tojáspástétom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »