Sajtos tojáspástétom recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db medvesajt (háromszög alakú)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd egy tálba rakjuk, és krumpli törő segítségével összezúzzuk. Hozzáadjuk a sajtokat, és villával jól összekeverjük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, mustárral, a majonézzel kicsit krémesítjük.
Friss kenyérre, vagy péksüteményre kenve zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Időről időre készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Nem gyakran, hogy ne unjuk meg. Most egy pár sajtot is tettem bele. Kiflikarikákra kenve paradicsommal, uborkával remek reggeli, vagy uzsonna.
Ez nem túl nagy adag, de két felnőttnek és két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő.
A sajtos tojáspástétom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »