Sajtkrémes tortácskák füstölt lazaccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sós kekszkorongok hozzávalói:
- 12,5 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tejföl
- 1/2 tk só
- késhegynyi szódabikarbóna
Sajtkrém hozzávalói:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg mascarpone
- snidling (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- 2-3 tk citromlé
A tetejére:
- 10 dkg füstölt lazac
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval, és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszúrt korongokat. (én közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrtam ki a korongokat)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt rákerülne a sajtkrém. (néhány nappal előbb megsüthetjük, majd hűvös, száraz helyen tároljuk, így friss, ropogós marad a tészta)
A sajtkrémet, a mascarponét, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehér borsot, és apróra vágott snidlinget keverjük alaposan össze. Keverés közben ízesítsük a citromlével, majd tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt a tésztakorongokra ízlés szerint kanalazzuk rá a sajtkrémet, majd simítsuk körbe a szélét. Ezután helyezzünk mindegyik tortácska tetejére egy-egy darabka füstölt lazacot, majd díszítsük snidlinggel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »