Sajtkrémes tortácskák füstölt lazaccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sós kekszkorongok hozzávalói:
- 12,5 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tejföl
- 1/2 tk só
- késhegynyi szódabikarbóna
Sajtkrém hozzávalói:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg mascarpone
- snidling (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- 2-3 tk citromlé
A tetejére:
- 10 dkg füstölt lazac
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval, és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszúrt korongokat. (én közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrtam ki a korongokat)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt rákerülne a sajtkrém. (néhány nappal előbb megsüthetjük, majd hűvös, száraz helyen tároljuk, így friss, ropogós marad a tészta)
A sajtkrémet, a mascarponét, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehér borsot, és apróra vágott snidlinget keverjük alaposan össze. Keverés közben ízesítsük a citromlével, majd tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt a tésztakorongokra ízlés szerint kanalazzuk rá a sajtkrémet, majd simítsuk körbe a szélét. Ezután helyezzünk mindegyik tortácska tetejére egy-egy darabka füstölt lazacot, majd díszítsük snidlinggel, és úgy kínáljuk.