Sajtkrémes tortácskák füstölt lazaccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sós kekszkorongok hozzávalói:
- 12,5 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tejföl
- 1/2 tk só
- késhegynyi szódabikarbóna
Sajtkrém hozzávalói:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg mascarpone
- snidling (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- 2-3 tk citromlé
A tetejére:
- 10 dkg füstölt lazac
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval, és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszúrt korongokat. (én közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrtam ki a korongokat)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt rákerülne a sajtkrém. (néhány nappal előbb megsüthetjük, majd hűvös, száraz helyen tároljuk, így friss, ropogós marad a tészta)
A sajtkrémet, a mascarponét, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehér borsot, és apróra vágott snidlinget keverjük alaposan össze. Keverés közben ízesítsük a citromlével, majd tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt a tésztakorongokra ízlés szerint kanalazzuk rá a sajtkrémet, majd simítsuk körbe a szélét. Ezután helyezzünk mindegyik tortácska tetejére egy-egy darabka füstölt lazacot, majd díszítsük snidlinggel, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »