Sajtgolyó recept
Hozzávalók:
A golyókhoz:
- 25 dkg sovány tehéntúró
- 1 db GM tömlős krémsajt
- 40 dkg reszelt sajt
- 2-3 ek tejföl
- só
- őrölt szerecsendió
A beforgatáshoz:
- pirospaprika
- metélőhagyma (petrezselyemzöld)
- darált dió (mák)
- lenmag (szezámmag)
Elkészítése:
A golyók hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk.
A hempergetéshez valókat külön-külön tálkákba tesszük és a masszából diónyi golyókat formálunk és a különböző ízű-színű “bundában” meghempergetjük.
Ízlés szerint tálra rakosgatjuk és azonnal kínálhatjuk!
Tipp:
Karácsonyi ebéd előtt, előételnek is kínálhatjuk, de filmezéshez is egy egészséges nasi, de a szilveszteri buliban is elfogyna, akár több tálcával is :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









