Sajt – házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 1/2 kg túró
- 6 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át. Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverjük jól össze.
Óvatosan 15 percig keverjük főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vegyük le a tűztől és rakjuk tetszőleges formába. Pár órára tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel, dióval, stb……ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »