Sajt – házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 1/2 kg túró
- 6 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át. Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverjük jól össze.
Óvatosan 15 percig keverjük főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vegyük le a tűztől és rakjuk tetszőleges formába. Pár órára tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel, dióval, stb……ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »