Rántott tojás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt feketebors
- zsiradék
Elkészítése:
Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást, majd az egészet jól lefedjük egy újabb réteg morzsával és 20 percig pihentetni hagyjuk.
A 20 perc elteltével a tojások felszívtak egy adag zsemlemorzsát, egy lapos fakanállal, vagy kiszedőkanállal a tojások alá nyúlva, azokat közvetlenül a zsírba tesszük. Ízlés szerinti keménységre sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy a tojások másik oldala is megpiruljon.
Tetszőleges körettel kínálható.
Tipp:
Tetszőleges mennyiség készíthető belőle, csak kevesebb, vagy több tojást kell leütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »