Rántott tojás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt feketebors
- zsiradék
Elkészítése:
Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást, majd az egészet jól lefedjük egy újabb réteg morzsával és 20 percig pihentetni hagyjuk.
A 20 perc elteltével a tojások felszívtak egy adag zsemlemorzsát, egy lapos fakanállal, vagy kiszedőkanállal a tojások alá nyúlva, azokat közvetlenül a zsírba tesszük. Ízlés szerinti keménységre sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy a tojások másik oldala is megpiruljon.
Tetszőleges körettel kínálható.
Tipp:
Tetszőleges mennyiség készíthető belőle, csak kevesebb, vagy több tojást kell leütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

