Pizzarétes recept
Hozzávalók:
- 8 réteslap
- 25 dkg sonkás felvágott
- 25 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg ketchup
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/4 csomag sütőpor
- 0,5 dl ásványvíz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- oregánó ízlés szerint
- 2 teáskanál szezámmag
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, az ásványvizet és az olajat. Jól elkeverjük. A sonkás felvágottat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Letesszük az első réteslapot, megkenjük a tojásos masszával, majd flakonos ketchupot csurgatunk rá tetszés szerint, de nem kell túl sok.
Jön a második réteslap, tojásos massza és ketchup. Jön a harmadik réteslap, tojásos massza, ketchup, sonkás felvágott és oregánó.
Rátesszük a negyedik réteslapot, tojásos massza, ketchup, végül ráreszeljük a sajt 1/3-át. Óvatosan felcsavarjuk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Ezt az egész műveletet még egyszer megismételjük, így 2 rúd rétes lesz a végén.
A rudak tetejét vékonyan lekenjük olajjal, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.
A pizzarétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 12 g