Pizzarétes recept
Hozzávalók:
- 8 réteslap
- 25 dkg sonkás felvágott
- 25 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg ketchup
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/4 csomag sütőpor
- 0,5 dl ásványvíz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- oregánó ízlés szerint
- 2 teáskanál szezámmag
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, az ásványvizet és az olajat. Jól elkeverjük. A sonkás felvágottat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Letesszük az első réteslapot, megkenjük a tojásos masszával, majd flakonos ketchupot csurgatunk rá tetszés szerint, de nem kell túl sok.
Jön a második réteslap, tojásos massza és ketchup. Jön a harmadik réteslap, tojásos massza, ketchup, sonkás felvágott és oregánó.
Rátesszük a negyedik réteslapot, tojásos massza, ketchup, végül ráreszeljük a sajt 1/3-át. Óvatosan felcsavarjuk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Ezt az egész műveletet még egyszer megismételjük, így 2 rúd rétes lesz a végén.
A rudak tetejét vékonyan lekenjük olajjal, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.
A pizzarétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

