Pástétom kosárkák recept

Hozzávalók:
A kosárkákhoz:
- 25 dkg főtt,áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tk só
- reszelt sajt
Pástétomhoz: (Tojás)
- 2-3 db keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy kisebb csemege uborka
- majonéz ízlés szerint
Elkészítése:
A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük. A liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük. 8 db kosárka lesz belőle. Száraz,hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és reszelt sajttal megszórjuk. Ebből is 8 db lett.
Ez lesz a kosárkák fedele.Tölthetjük bármilyen pástétommal.
A pástétomhoz a keményre főtt tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágjunk,elkeverjük majonézmártással, és a kosárkákba töltjük. A kis fedeleket rátesszük. Könnyű vacsora,vendégváró.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »