Pástétom kosárkák recept

Hozzávalók:
A kosárkákhoz:
- 25 dkg főtt,áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tk só
- reszelt sajt
Pástétomhoz: (Tojás)
- 2-3 db keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy kisebb csemege uborka
- majonéz ízlés szerint
Elkészítése:
A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük. A liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük. 8 db kosárka lesz belőle. Száraz,hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és reszelt sajttal megszórjuk. Ebből is 8 db lett.
Ez lesz a kosárkák fedele.Tölthetjük bármilyen pástétommal.
A pástétomhoz a keményre főtt tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágjunk,elkeverjük majonézmártással, és a kosárkákba töltjük. A kis fedeleket rátesszük. Könnyű vacsora,vendégváró.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »