Medvehagymás vajkrém recept
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 1 nagy csokor medvehagyma (kb. 8 dkg)
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet só
Elkészítése:
A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
Turmixgépbe tépkedjük és olívaolajjal meglocsolva pépesítjük, közben adunk hozzá egy-egy kis darab vajat és azzal együtt turmixszoljuk tovább. Minél nagyobb adagot készítünk, annál könnyebben tudjuk turmixolni.
Legvégül meghintjük sóval és jól összekeverjük.
Hűtőben frissen sokáig eláll és fagyasztóban kis edénykékben, esetleg jégkockatartóban pedig egyszerűen tárolható
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

