Mascarponés zöldbabkrém recept

Hozzávalók:
- 400 g zöldbab
- 250 g mascarpone
- 30 g friss gyömbér
- citrus olaj
- só
- fehér bors
- babérlevél
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, és jól megmossuk. Enyhén sós vízben a reszelt gyömbérrel és egy babérlevéllel megfőzzük.
Egy kevés főzőlével a zöldbabot simára turmixoljuk, és összekeverjük a mascarponéval.
Ízesítjük fehér borssal és a citrus olajjal (ízlés szerint adjunk hozzá, kellemesen citrusos lesz), esetleg sóval.
Tálkákba töltjük, és hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt díszítjük.
Friss, roppanós zöldségeket kínálunk hozzá (szárzeller, sárgarépa, uborka…)
Előételnek, fogadó falatnak kiváló!
A mascarponés zöldbabkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »