Mascarponés zöldbabkrém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 400 g zöldbab
- 250 g mascarpone
- 30 g friss gyömbér
- citrus olaj
- só
- fehér bors
- babérlevél
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, és jól megmossuk. Enyhén sós vízben a reszelt gyömbérrel és egy babérlevéllel megfőzzük.
Egy kevés főzőlével a zöldbabot simára turmixoljuk, és összekeverjük a mascarponéval.
Ízesítjük fehér borssal és a citrus olajjal (ízlés szerint adjunk hozzá, kellemesen citrusos lesz), esetleg sóval.
Tálkákba töltjük, és hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt díszítjük.
Friss, roppanós zöldségeket kínálunk hozzá (szárzeller, sárgarépa, uborka…)
Előételnek, fogadó falatnak kiváló!
A mascarponés zöldbabkrém kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 161 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 15 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.