Mascarponés zöldbabkrém recept

Hozzávalók:
- 400 g zöldbab
- 250 g mascarpone
- 30 g friss gyömbér
- citrus olaj
- só
- fehér bors
- babérlevél
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, és jól megmossuk. Enyhén sós vízben a reszelt gyömbérrel és egy babérlevéllel megfőzzük.
Egy kevés főzőlével a zöldbabot simára turmixoljuk, és összekeverjük a mascarponéval.
Ízesítjük fehér borssal és a citrus olajjal (ízlés szerint adjunk hozzá, kellemesen citrusos lesz), esetleg sóval.
Tálkákba töltjük, és hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt díszítjük.
Friss, roppanós zöldségeket kínálunk hozzá (szárzeller, sárgarépa, uborka…)
Előételnek, fogadó falatnak kiváló!
A mascarponés zöldbabkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »