Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 teáskanál só
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 15 dkg liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát tisztítsd meg, és reszeld le káposztareszelőn. ( ha levet ereszt, akkor ki kell csavarni) Add hozzá a felaprított vöröshagymát, a sót, és a liszttel alaposan dolgozd össze.
A masszából evőkanállal rakj kis halmokat a felforrósított olajba, kissé lapítsd el. Mindkét oldalát süsd pirosra.
Az olajból kiemelve csöpögtesd le, és azon forrón kínáld.
Tejfölös mártogatós: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, elkeverjük a tejföllel, és a lepcsánka mellé kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

