Húsvéti pite recept

Elkészítése:
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a margarinnal, végül a víz hozzáadásával összegyúrjuk. Vajas-lisztes piteformába nyújtjuk az elkészült tésztát.
A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a medvehagymát felaprózzuk. A 3 tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd rákarikázzuk a tésztára. Erre rászórjuk az előkészített sonkát és póréhagymát. Az öntethez a tojássárgákat kikeverjük a tejszínnel és a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal és a medvehagymával, végül hozzáadjuk a sajt felét.
Ezt beleöntjük a piteformába, rászórjuk a maradék füstölt sajtot, majd forró sütőben (180 fok) készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »