Hagymahéjjal festett tojások recept

Hozzávalók:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 db lila hagyma héja
Elkészítése:
Pár lila hagyma héját egy kis fazékba rakjuk, felengedjük vízzel és felrakjuk főni.
Nálam 7 nagyobb hagyma száraz, leváló héja került bele és egy közepes hagymát bele is karikáztam a biztonság kedvéért. Addig főzzük, amíg a lé már szép sötét lesz.
Közben pár darab szép, világos tojást megmosunk és szárazra törölünk.
Szedünk pár szép levelet, nálunk épp petrezselymet és egy kerti virág szív alakú levelét. Készítünk egy nejlonharisnyát. A tojásokra simítunk 1-1 szép levelet, majd egy darab harisnyába óvatosan, de szorosan becsavarjuk és csomót kötünk rá. Érdemes úgy forgatni, hogy a csomó a levél ellentétes oldalán legyen, mert a csomó hagyhat egy kis mintát a tojáson.
Ezután a tojásokat a forró vízbe engedjük és közepes lángon kb. 15-20 percig főzzük.
Minél tovább főzzük, annál sötétebb lesz a tojások színe.
Majd kiemeljük a tojásokat a vízből, levágjuk róluk a harisnyát, hideg vízzel átmossuk és leszedjük a leveleket.
Hagyjuk megszáradni.
Ha szeretnénk fényes tojásokat, akkor áttöröljük olajos vattával.
Tipp:
Idén először festettünk közösen tojást a gyerekekkel. Már nagyon várták, napok óta csak erről beszéltek. Bár vettünk festéket, mégis egy természetes festőt használtunk, mégpedig lila hagymát. Az ünnep után nyugodt szívvel elfogyaszthatóak a tojások, hisz csak természetes anyaggal festettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »