Guacamole (avokádókrém) recept
Hozzávalók:
- 2 puha avokádó
- 1 lime leve (citromlé is jó hozzá)
- fél lilahagyma nagyon apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés só
- korianderzöld (vagy petrezselyemzöld)
- paradicsomot is tehetünk bele, kimagozva, héj nélkül, apróra vágva
- chili (bármilyen, mindenkinek ízlése szerint)
Elkészítése:
A puha avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, majd belsejét kanállal kikaparjuk a héjából. Lecsorgatjuk lime vagy citrom levével, ami meg is akadályozza, hogy oxidálódjon (barnuljon).
A hagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, a fokhagymát szétnyomjuk, a koriander vagy petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk a gyümölcshöz, majd villával összetörjük és elkeverjük. Nem turmixoljuk, mert az nem az igazi guacamole!
Tipp:
A guacamole jó pirítós kenyérrel, tortilla csipsszel, de pirítós kenyérre kenve is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

