Fűszeres sajt recept

Hozzávalók:
- 10 dl tej (3,5 % – os)
- 15 dl joghurt (házi készítés)
- 3 ek almaecet (5% – os)
- 1 kk só
- 2 tk fűszersó
Elkészítése:
A joghurtot a tejjel, az ecettel, a sóval és a fűszersóval felforraljuk.
A forrástól számítva még 1 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kicsit hűlt, sűrű gézen átszűrjük. A sárgás savót kicsepegtetjük.
Amikor kicsepegett, egy lukacsos kis kosárba tesszük, a tetejére egy fém lapot helyezünk (vagy tányért), és egy 2 l-es ásványvízzel (vagy bármilyen súllyal) lenyomatjuk, ezzel kipréselve a maradék savót .
4-5 óra elteltével a már kemény sajtot folpackba tesszük, és hűtőben érleljük még 1-2 napot.
Tipp:
Fontos, hogy csak 3,5 %-os tehéntejet használj! Tartós tej , UH tejek, alacsony zsírtartalmú tejek nem jók!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »