Fűszeres sajt recept

Hozzávalók:
- 10 dl tej (3,5 % – os)
- 15 dl joghurt (házi készítés)
- 3 ek almaecet (5% – os)
- 1 kk só
- 2 tk fűszersó
Elkészítése:
A joghurtot a tejjel, az ecettel, a sóval és a fűszersóval felforraljuk.
A forrástól számítva még 1 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kicsit hűlt, sűrű gézen átszűrjük. A sárgás savót kicsepegtetjük.
Amikor kicsepegett, egy lukacsos kis kosárba tesszük, a tetejére egy fém lapot helyezünk (vagy tányért), és egy 2 l-es ásványvízzel (vagy bármilyen súllyal) lenyomatjuk, ezzel kipréselve a maradék savót .
4-5 óra elteltével a már kemény sajtot folpackba tesszük, és hűtőben érleljük még 1-2 napot.
Tipp:
Fontos, hogy csak 3,5 %-os tehéntejet használj! Tartós tej , UH tejek, alacsony zsírtartalmú tejek nem jók!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »