Fasírt fiókák tésztafészekben krumpliágon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- delikát
- darált színes bors
- majoránna
- csemege paprika
- olaj
- 4 szelet száraz kenyér, zsemlemorzsa
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 2 ek vaj
- 10-15 szál spagetti
Díszítéshez:
- majonéz
- egész bors
- sárgarépa
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Golyókat formázunk, melyeket bő forró olajban készre sütünk.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajjal együtt megtörjük. A fasírtgolyókra a majonéz és a bors segítségével szemeket készítünk, sárgarépából pedig apró csőröket.
Tálaláskor a tört burgonyából faágat készítünk, a megfőtt spagetti tésztából fészket, amibe belehelyezzük a fasírt fiókákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


