Bodzavirág bundában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 10 bodza tányér
Bunda:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapot tk sót
- 3 ek cukrot
- tej
- liszt
- 1 citrom reszelt héja
- tipp: Én még 3 kk sütőporral kicsit felturbóztam
Sütés:
- kb 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.)
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű dolgozni, belemártani a tésztába és az olajba tenni.
Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.
Tipp:
Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!
FONTOS! A közterületen szedett bodza ne legyen közvetlenül főúton, hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes növényt használjunk!