Bodzavirág bundában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 10 bodza tányér
Bunda:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapot tk sót
- 3 ek cukrot
- tej
- liszt
- 1 citrom reszelt héja
- tipp: Én még 3 kk sütőporral kicsit felturbóztam
Sütés:
- kb 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.)
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű dolgozni, belemártani a tésztába és az olajba tenni.
Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.
Tipp:
Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!
FONTOS! A közterületen szedett bodza ne legyen közvetlenül főúton, hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes növényt használjunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

