Bodzavirág bundában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 10 bodza tányér
Bunda:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapot tk sót
- 3 ek cukrot
- tej
- liszt
- 1 citrom reszelt héja
- tipp: Én még 3 kk sütőporral kicsit felturbóztam
Sütés:
- kb 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.)
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű dolgozni, belemártani a tésztába és az olajba tenni.
Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.
Tipp:
Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!
FONTOS! A közterületen szedett bodza ne legyen közvetlenül főúton, hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes növényt használjunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »