Almazselé chilivel recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb üveghez:
- 5 dl almalé (100 %-os)
- 20 dkg cukor
- 10 g zselatin (por)
- 2 tk chili pasta vagy 2 chili apróra vágva
Elkészítése:
Az almalevet és a cukrot tegyük fel forrni, majd amikor már felforrt, adjuk hozzá a chilit. Ezután kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a zselatint és addig kevergessük, még teljesen feloldódik.
Ezután töltsük bele üvegekbe a forró, de még folyékony keveréket, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.
Végül hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.
Az elkészült zselé lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után viszont tároljuk hűtőszekrényben.
Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »