Almazselé chilivel recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb üveghez:
- 5 dl almalé (100 %-os)
- 20 dkg cukor
- 10 g zselatin (por)
- 2 tk chili pasta vagy 2 chili apróra vágva
Elkészítése:
Az almalevet és a cukrot tegyük fel forrni, majd amikor már felforrt, adjuk hozzá a chilit. Ezután kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a zselatint és addig kevergessük, még teljesen feloldódik.
Ezután töltsük bele üvegekbe a forró, de még folyékony keveréket, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.
Végül hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.
Az elkészült zselé lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után viszont tároljuk hűtőszekrényben.
Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »