Zoodles (cukkinis tészta) paradicsomszósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 3 egész fej fokhagyma
- 5-6 koktélparadicsom
- 1 üveg Pesto Rosso
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- só
- bors
- parmezán
- 2 evőkanal víz
Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, majd zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágom, amíg látom, hogy előbukkannak a magok. A magos részre nem lesz szükségünk.
Serpenyőben olívaolajat hevítek, és egy fej apróra vágott fokhagymát lepirítok. Hozzáadom a cukkiniket. Pici vizet (kb. 2 ek) is teszek hozzá, hogy a cukkinik szépen párolódjanak. (Kb. 10 perc)
Eközben elkészítem a szószt. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a 2 fej feldarabolt fokhagymát. Ezután mehet bele a koktélparadicsom, majd az üveg szósz. Felfőzöm, és a kész cukkinikkel tálalom.
Friss borsot őrlök rá, és ízlés szerint parmezánnal megszórom.
Tipp:
A tésztát a cukkini helyettesíti, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

