Zöldséges-sajtos csirke recept
Hozzávalók:
- fél szelet csirkemellfilé
- 1 paradicsom
- 4-5 karika sárga paprika
- néhány petrezselyemlevél
- 15-16 darab bébi répa
- olívaolaj
- 1 kk vaj
- nagy marék reszelt sajt (ementáli, parmezán)
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehér bor
Elkészítése:
Teflon serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és elősütjük. Ezt követően rátesszük a vajat, és ráöntjük a fehér bort. 2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben előmelegítjük a sütőt.
A megpárolódott csirkemellet kiszedjük egy fém serpenyőbe, és letakarjuk, hogy ne hűljön ki.
A serpenyőbe, amiben megsütöttük a csirkét, beleborítjuk a mirelit bébi répát, adunk hozzá néhány karika sárga paprikát és karikára vágott paradicsomot. Jól megforgatjuk, megsózzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet. 2-3 percig pároljuk, majd ráborítjuk a csirkére .
Reszelt sajttal megszórjuk, és a forró sütőben készre sütjük, vigyázva arra, hogy ne égjen meg a sajt.
Jó étvágyat!
A zöldséges-sajtos csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

