Zöldséges-sajtos csirke recept

Hozzávalók:
- fél szelet csirkemellfilé
- 1 paradicsom
- 4-5 karika sárga paprika
- néhány petrezselyemlevél
- 15-16 darab bébi répa
- olívaolaj
- 1 kk vaj
- nagy marék reszelt sajt (ementáli, parmezán)
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehér bor
Elkészítése:
Teflon serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és elősütjük. Ezt követően rátesszük a vajat, és ráöntjük a fehér bort. 2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben előmelegítjük a sütőt.
A megpárolódott csirkemellet kiszedjük egy fém serpenyőbe, és letakarjuk, hogy ne hűljön ki.
A serpenyőbe, amiben megsütöttük a csirkét, beleborítjuk a mirelit bébi répát, adunk hozzá néhány karika sárga paprikát és karikára vágott paradicsomot. Jól megforgatjuk, megsózzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet. 2-3 percig pároljuk, majd ráborítjuk a csirkére .
Reszelt sajttal megszórjuk, és a forró sütőben készre sütjük, vigyázva arra, hogy ne égjen meg a sajt.
Jó étvágyat!
A zöldséges-sajtos csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »