Zöldséges combfalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb filé
40 dkg brokkoli
3 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 dbz kukorica
1 tk. curry
3-4 ek. szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors (én durvára őrölt szines borsot használtam)
ételízesítő
2-3 fej gomba
2 ek. citromlé
1 ek. apróra vágott petrezselyem
Elkészítése: A húst nagyobb falatokra vágjuk. Szójaszószból, őrölt borsból, citromléből, zúzott fokhagymából és cukorból egy ízlésünknek megfelelő pácot készítünk. Ebbe beleforgatjuk a húst, letakarjuk, és hagyjuk állni egy jó órán át. A wokban olajat hevítünk, és a nagyobb kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne, majd a pácolt húst a levével együtt hozzáöntjük. Megszórjuk ételízesítővel és curryvel, valamint még egy kis borssal.Vigyázzunk, a szójaszósz alapvetően sós. Fakanállal időnként átkeverve készre sütjük.
Egy tálba kiszedjük a hagymás húst, majd a helyére beletesszük az időközben megmosott és kb. egy centis darabokra vagdalt sárgarépát és a nyers brokkolirózsákat. (lehet fagyasztott is a brokkoli) Megszórjuk ételízesítővel, és egy alufólia darabbal lefedve hagyjuk a saját gőzében párolódni. Amikor a répa elveszti nyers keménységét, hozzáadjuk a négybe vágott gombákat is.
Nem kell a zöldségeket teljesen megpuhítani, hiszen nem pép lesz belőlük. A fóliát levéve a maradék nedvességet elsütjük alóla, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, majd a várakozó hagymás húst is. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, esetleg metélőhagymával, és már lehet is az asztalhoz ülni.
Tipp:
Ahol nagyobb étvágyú a család, ott egy kis párolt rizst is lehet kínálni mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

