Virslis krumplipüré sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 12 db füstölt virsli
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle.
A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre pirítom majd hozzá adom a virslit és gyakran kevergetve aranybarnára sütöm.
Ha a virsli megsült, összeforgatom a krumplipürével és az így kapott masszát egy kivajazott jénaiba simítom.
A tetejére kanállal négy mélyedést készítek, beleütöm a tojásokat, enyhén megsózom és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »