Töltött paprika recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 db tölteni való paprika
- 1-2 szem paradicsom
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 1 teás kanál pirospaprika
- só, bors, cukor, olaj, liszt
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát,zúzott fokhagymát, pirospaprikát,sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.
Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsom mártást.
4 evőkanál olajból, és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást( nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.
A paprikák ha megfőttek át tesszük a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell ízesítsük utána! Sós burgonyával tálaljuk, vagy friss házikenyérrel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

