Töltött paprika recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 db tölteni való paprika
- 1-2 szem paradicsom
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 1 teás kanál pirospaprika
- só, bors, cukor, olaj, liszt
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát,zúzott fokhagymát, pirospaprikát,sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.
Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsom mártást.
4 evőkanál olajból, és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást( nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.
A paprikák ha megfőttek át tesszük a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell ízesítsük utána! Sós burgonyával tálaljuk, vagy friss házikenyérrel!