Töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 db tölteni való paprika
- 1-2 szem paradicsom
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 1 teás kanál pirospaprika
- só, bors, cukor, olaj, liszt
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát,zúzott fokhagymát, pirospaprikát,sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.
Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsom mártást.
4 evőkanál olajból, és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást( nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.
A paprikák ha megfőttek át tesszük a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell ízesítsük utána! Sós burgonyával tálaljuk, vagy friss házikenyérrel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »