Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával recept
Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 2-3 maréknyi rizs
- 1 l 100%-os paradicsomlé
- 1 közepes fej káposzta
- 3 tv paprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 csapott ek finomliszt
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 dl víz
Elkészítése:
A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk (nem főzzük, csak puhítjuk), és levelekre bontjuk. (Ha új káposztából csináljuk, vigyázzunk, mert könnyen szétfő, és akkor nehéz megtölteni.)
A darált húst sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával összedolgozzuk. A fokhagymát belereszeljük, majd a riszt is hozzáadjuk. 2 dl vizet is hozzáadunk a káposzta levéből, majd összedolgozás után pár percig félretesszük, hogy a rizs kicsit megszívja magát.
A paprikákat megmossuk, kivesszük a magházát (csumáját), levágunk a felső részből kb. fél centit, hogy egyenes szélét kapjunk, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
Egy edény/fazék alját megvizezzük, a megmaradt káposztát kicsi csíkokban belevágjuk. Majd betöltjük a káposztákat is, és szépen belerendezzük a lábasunkba az apró káposzta tetejére. Felülre kerülnek a töltött paprikák.
Felöntjük a fél liter 100% paradicsomlével és vízzel (én a káposzta levét használtam), majd megszórjuk ízlés szerint sóval/ételízesítővel, és fedő alatt felfőzzük.
Kb. 0,5-1 óra főzés után rántást készítünk pirospaprika nélkül: 3 ek olajban 1,5 ek lisztet elkeverünk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a maradék paradicsomlével, és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a káposztánkat. De vigyázzunk, mert kicsit feljönnek a víz tetejére a töltelékek, így nyomogassuk meg, hogy tudjuk, mennyi is kell, hogy ne legyen túl híg. Majd kb. még 5 percig együtt főzzük, és kész is!
Egy laktató és finom ételt kapunk! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


