Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 2-3 maréknyi rizs
- 1 l 100%-os paradicsomlé
- 1 közepes fej káposzta
- 3 tv paprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 csapott ek finomliszt
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 dl víz
Elkészítése:
A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk (nem főzzük, csak puhítjuk), és levelekre bontjuk. (Ha új káposztából csináljuk, vigyázzunk, mert könnyen szétfő, és akkor nehéz megtölteni.)
A darált húst sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával összedolgozzuk. A fokhagymát belereszeljük, majd a riszt is hozzáadjuk. 2 dl vizet is hozzáadunk a káposzta levéből, majd összedolgozás után pár percig félretesszük, hogy a rizs kicsit megszívja magát.
A paprikákat megmossuk, kivesszük a magházát (csumáját), levágunk a felső részből kb. fél centit, hogy egyenes szélét kapjunk, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
Egy edény/fazék alját megvizezzük, a megmaradt káposztát kicsi csíkokban belevágjuk. Majd betöltjük a káposztákat is, és szépen belerendezzük a lábasunkba az apró káposzta tetejére. Felülre kerülnek a töltött paprikák.
Felöntjük a fél liter 100% paradicsomlével és vízzel (én a káposzta levét használtam), majd megszórjuk ízlés szerint sóval/ételízesítővel, és fedő alatt felfőzzük.
Kb. 0,5-1 óra főzés után rántást készítünk pirospaprika nélkül: 3 ek olajban 1,5 ek lisztet elkeverünk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a maradék paradicsomlével, és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a káposztánkat. De vigyázzunk, mert kicsit feljönnek a víz tetejére a töltelékek, így nyomogassuk meg, hogy tudjuk, mennyi is kell, hogy ne legyen túl híg. Majd kb. még 5 percig együtt főzzük, és kész is!
Egy laktató és finom ételt kapunk! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »