Töltött krumpli recept

Hozzávalók:
- 4-5 szem krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Egy kevés reszelt sajt
- 2 kanál tejföl
- Tetszés szerint fűszerek (só, bazsalikom, oragánó )
- Bacon
Elkészítése:
A meghámozott krumplikat félbe vágjuk, majd egy élesebb szélű kanállal, vagy késsel minél nagyobb mélyedéseket csinálunk bele.
A tojást felverjük egy kis tálban, reszelt sajtot teszünk hozzá, kevés fűszert, tejfölt, de bármilyen ízesítés elfér hozzá, vagy akár kukorica is. A lényeg, hogy egy nem teljesen folyós masszát kapjunk, a sajttal érdemes elérni ezt.
A kivájt krumplikat kivajazott, vagy kibélelt tepsibe tesszük. Ha nagyon imbolyognak érdemes az aljukat, picit egyenesebbre megvágni. A masszát a krumplikba kanalazzuk, majd egy-egy fél szelet baconnel lefedjük. Kevés reszelt sajt még mehet a tetejére.
Egy pohár vizet öntünk alá, majd betesszük az előmelegített sütőbe alufóliával letakarva. Mikor a krumpli megpuhult levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Érdemes könnyed salátát készíteni mellé és azzal tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »