Töltött krumpli recept

Hozzávalók:
- 4-5 szem krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Egy kevés reszelt sajt
- 2 kanál tejföl
- Tetszés szerint fűszerek (só, bazsalikom, oragánó )
- Bacon
Elkészítése:
A meghámozott krumplikat félbe vágjuk, majd egy élesebb szélű kanállal, vagy késsel minél nagyobb mélyedéseket csinálunk bele.
A tojást felverjük egy kis tálban, reszelt sajtot teszünk hozzá, kevés fűszert, tejfölt, de bármilyen ízesítés elfér hozzá, vagy akár kukorica is. A lényeg, hogy egy nem teljesen folyós masszát kapjunk, a sajttal érdemes elérni ezt.
A kivájt krumplikat kivajazott, vagy kibélelt tepsibe tesszük. Ha nagyon imbolyognak érdemes az aljukat, picit egyenesebbre megvágni. A masszát a krumplikba kanalazzuk, majd egy-egy fél szelet baconnel lefedjük. Kevés reszelt sajt még mehet a tetejére.
Egy pohár vizet öntünk alá, majd betesszük az előmelegített sütőbe alufóliával letakarva. Mikor a krumpli megpuhult levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Érdemes könnyed salátát készíteni mellé és azzal tálalni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »