Töltött tojás recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tejbe áztatott zsemle
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. A félbevágott, üres fehérjéket kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük. A sárgákat villával összetörjük, a megáztatott és összemorzsolt zsemlével összedolgozzuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy laza tölteléket kapjunk, és a fűszerekkel ízesítjük. Ezt a masszát a fehérjék üregébe visszatöltjük, mindegyikre egy kis vajdarabkát teszünk, a maradék tejföllel leöntjük, és a sütőben a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

