Töltött tojás recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tejbe áztatott zsemle
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. A félbevágott, üres fehérjéket kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük. A sárgákat villával összetörjük, a megáztatott és összemorzsolt zsemlével összedolgozzuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy laza tölteléket kapjunk, és a fűszerekkel ízesítjük. Ezt a masszát a fehérjék üregébe visszatöltjük, mindegyikre egy kis vajdarabkát teszünk, a maradék tejföllel leöntjük, és a sütőben a tetejét megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »