Töltött sült burgonya recept

Hozzávalók:
- 10-12 szem közepes nagyságú burgonya
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg darált füstölt hús
- 2 dl tejföl
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyákat kefével, váltott vízben megtisztítjuk, és héjastól, esetleg meghámozva, egészben a sütőben megsütjük. Ha már puhák, a tetejüket levágjuk, belsejüket kikaparjuk és összezúzzuk. Hét deka vajjal, a sajttal, a füstölt hússal, a fűszerekkel elkeverjük, és a kivájt burgonyákba visszatöltjük. A maradék vajjal kikenjük a tűzálló tálat, a megtöltött burgonyákat egymás mellé ültetjük, a tejföllel leöntjük, és szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »