Töltött sonka recept
Hozzávalók:
- 8 szelet gépsonka
- 30 dkg hordós káposzta
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hordós káposztát alaposan kifacsarva (ha túl savanyú, egyszer ki is moshatjuk) az olajban megpároljuk. Mindegyik sonkaszeletre teszünk egy halmot belőle, és összegöngyöljük. A göngyölegeket egymás mellé tűzálló tálra fektetjük, majd az egészet tejföllel leöntjük, és sajttal meghintjük. A sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére nem olvadt. Ha a tálat burgonyapürével alapozzuk, és erre fektetve a sonkagöngyölegeket, együtt sütjük, egyszerre tálalunk húst és körítést.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

