Töltött sonka recept

Hozzávalók:
- 8 szelet gépsonka
- 30 dkg hordós káposzta
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hordós káposztát alaposan kifacsarva (ha túl savanyú, egyszer ki is moshatjuk) az olajban megpároljuk. Mindegyik sonkaszeletre teszünk egy halmot belőle, és összegöngyöljük. A göngyölegeket egymás mellé tűzálló tálra fektetjük, majd az egészet tejföllel leöntjük, és sajttal meghintjük. A sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére nem olvadt. Ha a tálat burgonyapürével alapozzuk, és erre fektetve a sonkagöngyölegeket, együtt sütjük, egyszerre tálalunk húst és körítést.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »