Töltött patisszon recept

Hozzávalók:
- 1 kg (2 kisebb vagy 1 nagy) patisszon
- 30 dkg sertéspörkölt
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- só
- esetleg kapor
Elkészítés:
A patisszont meghámozzuk, majd úgy vágjuk ketté, mint a zsemlét, és a magját kiszedjük. Sós vízben megabáljuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pörkölthúst átdaráljuk, és a főtt rizzsel, meg a tojással összekeverjük, és 1-2 evőkanál tejfölt is adunk hozzá. Púposán a patisszon alsó felének üregébe töltjük, és ráborítjuk a tetejét.Tűzálló tálra ültetjük, és a pörköltlé és a maradék tejföl keverékével leöntjük. (Ízesíthetjük a mártást egy csokor finomra vágott kaporral is.) A forró sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »