Töltött paprika gazdagon recept

Hozzávalók:
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 8 közepes sárga paprika
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 dl rizs
- 2 kk fűszerpaprika
- 2 közepes paradicsom
- 2 + 1 ek napraforgó olaj
- 2 evőkanál liszt ( fele teljes kiőrlésű liszt)+ paprika végére szórt liszt
- 1 petrezselyem, fél zeller
- zöld petrezselyem, zeller levél
- 2 kisebb fej hagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint
- 100 gramm apró csigatészta
Elkészítése:
Egy fazékban a sűrített paradicsomot 2 l vízzel felöntjük, beleteszünk egy megpucolt petrezselymet, és zellert, zeller zöldet, egy hagymát egészben, sót, borsot, adunk hozzá.
Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak.
Az egyik hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát, ezt beletesszük a darált húsba, majd összekeverjük a megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a paprikákba töltjük, a végét belisztezzük.
Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük.
Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
Miután megpuhultak a töltelékek , a hagymát, kidobjuk a levesből csak íze miatt adjuk a töltött paprikához.
Elkészítjük a rántást :2 ek. olajhoz 2 ek. lisztet adunk, kavarjuk, csak világos rántást készítünk, hozzáadjuk az 1 kk. pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel , alaposan elkeverjük.
Ha felforrt beleöntjük a levesbe. Összefőzzük, majd édesítjük cukorral, vagy édesítőszerrel. Ha szükséges, akkor utána ízesítünk. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk és ebben kifőzzük a csigatésztát.
Tálaláskor ebből is teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest. ( azért nem vegyítettem bele, mert két napra főztem).
Ha még nem próbáltátok így érdemes egy próbát tenni, én legközelebb is így fogom készíteni!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »