Töltött kelfejek recept

Hozzávalók:
- 4 kicsi kelfej
- 40 dkg húsból készült pörkölt
- 5 dkg rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 szelet füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kis kelfejek torzsáját kivágjuk, belsejükből kiemeljük, és az üregüket a darált pörkölt, a félig főtt rizs, egy tojás meg egy tojásfehérje-keverékével megtöltjük. A torzsáját visszadugjuk, és a kelfejeket a torzsájukkal lefelé az olajjal kikent, tűzálló tálra ültetjük. A laskára vágott apró kelt közérakjuk, az egészet megsózzuk, vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és a sütőben megsütjük. Tálalás előtt 10 perccel a tojássárgával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »