Töltött kelfejek recept

Hozzávalók:
- 4 kicsi kelfej
- 40 dkg húsból készült pörkölt
- 5 dkg rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 szelet füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kis kelfejek torzsáját kivágjuk, belsejükből kiemeljük, és az üregüket a darált pörkölt, a félig főtt rizs, egy tojás meg egy tojásfehérje-keverékével megtöltjük. A torzsáját visszadugjuk, és a kelfejeket a torzsájukkal lefelé az olajjal kikent, tűzálló tálra ültetjük. A laskára vágott apró kelt közérakjuk, az egészet megsózzuk, vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és a sütőben megsütjük. Tálalás előtt 10 perccel a tojássárgával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »