Töltött kelfejek recept
Hozzávalók:
- 4 kicsi kelfej
- 40 dkg húsból készült pörkölt
- 5 dkg rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 szelet füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kis kelfejek torzsáját kivágjuk, belsejükből kiemeljük, és az üregüket a darált pörkölt, a félig főtt rizs, egy tojás meg egy tojásfehérje-keverékével megtöltjük. A torzsáját visszadugjuk, és a kelfejeket a torzsájukkal lefelé az olajjal kikent, tűzálló tálra ültetjük. A laskára vágott apró kelt közérakjuk, az egészet megsózzuk, vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és a sütőben megsütjük. Tálalás előtt 10 perccel a tojássárgával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

