Gombával töltött tök recept

Elkészítés:
Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beletesszük, és megsózzuk. Két deci vízzel felengedjük, és egy fél óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük, és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve, hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott főtt tojásokat. Ha kell, utánasózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és forrásban levő ecetes vízbe téve, öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és a maradék tejföl meg egy nyers tojássárga keverékével leöntjük. A sütőben az egészet megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »