Gombával töltött tök recept
Elkészítés:
Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beletesszük, és megsózzuk. Két deci vízzel felengedjük, és egy fél óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük, és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve, hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott főtt tojásokat. Ha kell, utánasózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és forrásban levő ecetes vízbe téve, öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és a maradék tejföl meg egy nyers tojássárga keverékével leöntjük. A sütőben az egészet megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

