Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g bacon
- 200 g aszalt szilva
- egy egész szűzpecsenye (kb 70-80 dkg)
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítése:
Egy éles késsel lehártyázzuk a szűzpecsenyét, majd jól megmossuk. A közepénél óvatosan kivágjuk hosszában, majd egy fakanál nyelét húzzuk rá, így tudjuk kicsit kitágítani. A szilvát apró kockákra vágjuk és 2 gerezd foghagymát reszelünk hozzá, majd jól összekeverjük. Megtöltjük a szilvával a szűzpecsenyét. Kívülről sózzuk, borsozzuk a húst. Óvatosan sózzunk, mert a bacon is elég sós. Kevés vajon elősütjük a húst egészben. Így minden oldalán szép barna lesz.
A bacont egy alufóliára terítjük.
Rárakjuk az elősült szűzpecsenyét és feltekerjük. Kicsit kizsírozzuk a tepsit, beletesszük a szűzpecsenyét (nem kell betekerni az alufóliával, az csak a bacon körbetekerésében segít) és egy kevés vizet öntünk alá. A tepsit egy alufóliával lefedjük és alacsony lángon 25-30 perc alatt puhára pároljuk a szűzpecsenyét. Ha elég puha, szedjük le az alufóliát, és pirítsuk egy kicsit süssük még, míg a bacon megpirul.
Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.
Tipp:
Én most készítettem először, karácsonyra. Nem vagyunk nagyon hozzászokva az édes-sós kombinációhoz, de nagyon finom. Ha valaki bizonytalan, akkor fele mennyiségben használja a szilvát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »