Töltött burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 darab burgonya (nagy)
- 50 g vaj
- 150 g sonka
- 150 g reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a megmosott burgonyát héjastul a forró sütőben megsütjük.
Ha megsültek, óvatosan hosszába kettévágjuk, kiskanállal kiszedjük a burgonya belsejét, úgy, hogy a héja ne sérüljön meg. A kikapart belsejét villával összetörjük, összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.
A burgonyahéjakban elosztjuk az apró darabokra vágott sonkát, ráhalmozzuk a tölteléket majd reszelt sajttal bővel megszórjuk. Forró sütőben (180 fokon) addig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Téli estéken nagyon finom és felmelegít.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »