Töltött burgonya recept
Hozzávalók:
- 8 db burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 pohár tejföl
- 3 szál újhagyma
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt fekete bors
Díszítéshez:
- 1 db paradicsom
- kapor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. A tölteléket elkészítjük: a főtt tojást apróra kockázzuk, a kolbászt, hagymát nagyon apróra daraboljuk, és ezeket összekeverjük a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a burgonyát, majd kiolajozott tepsibe tesszük és sütjük. Mielőtt teljesen megsül, kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük pár percre. Paradicsommal és kaporral díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

