Töltött burgonya recept

Hozzávalók:
- 8 db burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 pohár tejföl
- 3 szál újhagyma
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
Díszítéshez:
- 1 db paradicsom
- kapor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. A tölteléket elkészítjük: a főtt tojást apróra kockázzuk, a kolbászt, hagymát nagyon apróra daraboljuk, és ezeket összekeverjük a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a burgonyát, majd kiolajozott tepsibe tesszük és sütjük. Mielőtt teljesen megsül, kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük pár percre. Paradicsommal és kaporral díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »