Tojásos lecsós tarhonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 5 közepes paprika
- 3 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 7 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg kolbász
- 10 dkg sajt
- 1 ek mustár
- 4 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 6 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A tojásokat felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
Egy közepes tepsit kiolajozunk, belerakjuk a tarhonya felét, ráöntjük a lecsót, elosztjuk rajt a tojás és a kolbász szeleteket, majd ráöntjük a maradék tarhonyát.
A tejfölbe belekeverjük a mustárt és ráöntjük a tarhonya tetejére. Ráreszeljük a sajtot és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

