Tojásos lecsós tarhonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 5 közepes paprika
- 3 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 7 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg kolbász
- 10 dkg sajt
- 1 ek mustár
- 4 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 6 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A tojásokat felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
Egy közepes tepsit kiolajozunk, belerakjuk a tarhonya felét, ráöntjük a lecsót, elosztjuk rajt a tojás és a kolbász szeleteket, majd ráöntjük a maradék tarhonyát.
A tejfölbe belekeverjük a mustárt és ráöntjük a tarhonya tetejére. Ráreszeljük a sajtot és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

