Tojáslepény recept
Hozzávalók:
- 70 dkg újburgonya
- 20 dkg húsos, füstölt szalonna
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél dl tej
- medvehagyma (vagy új hagyma illetve vöröshagyma is lehet)
- só
- bors
Elkészítése:
A burgonya héját ledörzsöljük vagy megpucoljuk. Ha előtte kicsit beáztatjuk, könnyebben lejön dörzsöléssel-kaparással.
Ketté vagy négybe vágjuk.
A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani, rádobjuk az összevágott hagymát, majd a burgonyát is hozzáadjuk.
Sózzuk, és némi vízzel -kb 1/2 dl, amit elfőzünk-, felöntjük.
Miután megdinszteltük, tűzálló tálba tesszük és ráöntjük az előzőleg tejjel felvert tojásokat, amit szintén sóztunk,
borsoztunk megfelelő arányban.
200 ° C-on, 30 perc alatt készre, pirosra sütjük.
Mikor kivesszük kissé összeesik így könnyebb lesz kifordítani a tálból.
Szeletekre vágva, salátával tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

