Tojáslepény recept

Hozzávalók:
- 70 dkg újburgonya
- 20 dkg húsos, füstölt szalonna
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl tej
- medvehagyma (vagy új hagyma illetve vöröshagyma is lehet)
- só
- bors
Elkészítése:
A burgonya héját ledörzsöljük vagy megpucoljuk. Ha előtte kicsit beáztatjuk, könnyebben lejön dörzsöléssel-kaparással.
Ketté vagy négybe vágjuk.
A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani, rádobjuk az összevágott hagymát, majd a burgonyát is hozzáadjuk.
Sózzuk, és némi vízzel -kb 1/2 dl, amit elfőzünk-, felöntjük.
Miután megdinszteltük, tűzálló tálba tesszük és ráöntjük az előzőleg tejjel felvert tojásokat, amit szintén sóztunk,
borsoztunk megfelelő arányban.
200 ° C-on, 30 perc alatt készre, pirosra sütjük.
Mikor kivesszük kissé összeesik így könnyebb lesz kifordítani a tálból.
Szeletekre vágva, salátával tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »