Tésztában sült camembert áfonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta
- 1 csomag camembert körsajt
- kb. 20 dkg áfonya dzsem
- 4-5 szál rozmaring
- 4 dkg zöld natúr pisztácia
- 4 dkg darabolt, tisztított mandula
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vajas tésztát olvasszuk ki, majd a lapokat vágjuk ketté (én itt négy lapot használtam). Vágjuk négyzetesre, így alakul ki 4 db alsó és felső lap. Az alsó lapra kerül az 1/4 sajt, áfonyadzsem, a mandulából és pisztáciából pár darab, és 3-4 levélke rozmaring.
A széleit kenjük körbe tojással, majd a felső lappal borítsuk be és nyomjuk alaposan össze, hogy ne nyíljon szét. Ezután a tetejüket is kenjük meg tojással, és tűzzünk bele a közepébe rozmaringot.
210 fokos sütőben 10- 15 perc alatt süssük meg. Egy jó leves, és fejenként 2 db ilyen finomság, és el is telünk vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.