Tepsis tarjás burgonya recept

Hozzávalók:
- 4 szép szelet tarja
- 2 ek FreeFrom gm liszt
- 1 pohár lm tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A hússzeleteket sózom, borsozom, lisztbe forgatom és egy olyan serpenyőbe, amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi felhevített zsiradékon hirtelen mindkét oldalát megsütöm, majd kiszedem egy tányérra.
A megpucolt és nagyobb kockára vágott burgonyát besózom, beleteszem a serpenyőbe, ráhelyezem az elősütött hússzeleteket, majd leöntöm a tojással és reszelt fokhagymával elkevert tejföllel, amit ízlés szerint sózok is.
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percig sütöm, majd eltávolítom az alufóliát és további 5-10 percre visszateszem, hogy szépen megpiruljon.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »