Tepsis cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 10-12 kisebb szelet sertés karaj
- 4-5 nagyobb kemény paradicsom
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 15-20 dkg trappista sajt
- só, fekete bors, fehér bors, fokhagymapor
- 1 csomag metélőhagyma
- néhány bazsalikom levél
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Egy nagyobb, de gyenge cukkinit vastagabb szeletekre vágok (csak jól megmosom, nem pucolom). Besózom és hagyom állni 15 percet. Serpenyőben kevés olivaolajat forrósítok és a cukkini szeleteket nagy lángon mindkét oldalát megpirítom.
Olívaolajjal vékonyan kikent jénai aljára kevés zsemlemorzsát szórok, erre rakom sorban a kisült cukkini szeleteket, amíg beteríti az alját.
Ugyanabban az olajban (mindig öntögetek bele, mert elfogy) a kiklopfolt húsokat is megsütöm, amit előzőleg sóztam, őrölt borssal és fokhagyma porral ízesített lisztbe forgattam. Most nálam sertés karajjal készült, de lehet más is. A kész húsokat a cukkini szeletekre sorakoztatom.
Erre jön még egy sor elősütött cukkini.
Na most erre kerül a tejföl, tojások, fehér bors, só és apróra vágott metélőhagyma keveréke.
Mindezek tetejére jönnek szintén az olívás serpenyőben elősütött vastagabb paradicsom szeletek, amire apróra vágott, friss bazsalikomot szórok, majd trappista sajt szeletekkel beborítom és megy a sütőbe egy fél órára, hogy jól átsüljön!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »